Bezoek de stand van Steunpunt Antifascisme op Manifiesta

Affiche van SAF – verkrijgbaar op Manifiesta

Steunpunt Antifascisme is aanwezig met een stand op het festival Manifiesta op 11 en 12 september. We zullen daar uiteraard rode driehoekjes verkopen: één exemplaar voor 2 euro of beter nog: 10 exemplaren voor 15 euro.

Daarnaast brengen we antifascistische informatie mee die nuttig is om sterker te staan in discussies: er zijn twee SAF-informatiepamfletten. Het eerste handelt over leugens van extreemrechts omtrent vluchtelingen (een heruitgave van ons eerder pamflet), het tweede legt uit waarom het Vlaams Belang niet in ons belang is. Het VB gaat in tegen de rechten van vrouwen, trans mensen, vakbondsleden, andersdenkenden … We zetten enkele argumenten en citaten op een rijtje. Huiveringwekkend, maar des te noodzakelijker om met deze argumentatie gewapend te zijn in discussies. Onze informatiepamfletten verspreiden we gratis en ze staan online. Wie rode driehoekjes via deze site bestelt, bezorgen we er ook een exemplaar van.

Op de SAF-stand zullen we ook een voorraad antifascistische boeken te koop aanbieden. Van Clara Zetkin over het fascisme tot het nieuwe boek van Vincent Scheltiens en Bruno Verlaeckt over extreemrechts.

We delen de SAF-stand met NAIS. Dit maakt dat je op de stand een pin van het gebroken geweertje kan kopen: het symbool bij uitstek van verzet tegen oorlog. Daarnaast ook materiaal van Vrouwen tegen Racisme en Fascisme, Blokbuster en Campagne ROSA. Steunpunt Antifascisme staat immers voor een inclusieve benadering waarbij het activisten van verschillende achtergronden bijeenbrengt.

Ga je naar Manifiesta? Passeer dan zeker langs onze stand!

Spandoek van Steunpunt Antifascisme