Vredescentrum houdt lezing over collaboratie en verzet

Historicus Koen Aerts sprak op 5 oktober voor Steunpunt Antifascisme in Antwerpen. Foto: Liesbeth

Kinderen van de collaboratie en verzet: tussen geschiedenis en herinnering

Geschiedenis en herinnering zijn twee verschillende zaken. Maar terzelfdertijd zijn de twee toch nauw met elkaar verweven. De druk bekeken televisieprogramma’s ‘Kinderen van de collaboratie’ en ‘Kinderen van het verzet’ tonen dat goed aan. Hoe verhouden de twee reeksen zich tot elkaar? Wat moeten we nu onthouden na het bekijken ervan? Welke impact hebben ze? En hoe beïnvloeden ze onze manier van kijken naar de Tweede Wereldoorlog?

Deze en andere vragen leggen wij voor aan Koen Aerts. Hij is doctor in de geschiedenis en verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij publiceerde verschillende bijdragen over de collaboratie en repressie in België. Het onderzoek van zijn boek ‘Kinderen van de repressie’ (Polis, 2018) lag aan de basis voor de Canvas-docureeks Kinderen van de collaboratie (2017). Als wetenschappelijk consulent werkte hij vervolgens mee aan de vervolgreeks Kinderen van het verzet (2019).

 

Praktisch

Waar: FelixArchief, 6de verdieping, Oudeleeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

Wanneer: Van 11u tot 12u30, ontvangst met koffie vanaf 10u

Prijs: 5 euro (let op: enkel met bankkaart) / studenten en houders lerarenkaart gratis

Inschrijven: info@vredescentrum.be / 03 292 36 51 / inschrijfformulier: https://www.vredescentrum.be/agenda/wo2-lezing-kinderen-van-de-collaboratie-en-verzet.html