9 mei: ‘Undivided against racism’ in Leuven

Op 9 mei houdt NSV! (Nationalistische Studenten Vereniging) hun jaarlijkse betoging opnieuw in Leuven. Deze groep, de onofficiële studentenafdeling van het Vlaams Belang, is een racistische, seksistische en islamofobe organisatie. Een deel van hun leden kan je ook terugvinden in de neofascistische Schild & Vrienden, waarvan oprichter Dries Van Langenhove de verkiezingslijst van Vlaams Belang Vlaams-Brabant trekt. De ideologie van extreemrechts wint de laatste jaren in aandeel en gelijk hiermee neemt hun agressie toe: de aanslag op de moskee in Christchurch was geen geïsoleerde gebeurtenis.

Wij van Undivided Against Racism gaan deze rechtse betoging niet zomaar laten voorbijgaan. We laten niet toe dat zij en hun ideeën genormaliseerd worden. Hun verdelende zogenaamde oplossingen blijven niet onbeantwoord. Op dezelfde dag organiseren wij een betoging in solidariteit met iedereen die in de ogen van extreemrechts minderwaardig is: migranten en vluchtelingen (of ze nu vluchten van oorlog, armoede of klimaatverandering, of ze papieren hebben of niet), moslims (in België of elders), met arme mensen, gekleurde mensen, mensen met een beperking, vrouwen en LGBTQ+.

Extreemrechts teert op sociale problemen en ontevredenheid, maar ze hebben hier geen oplossingen voor: niet voor oorlog, niet voor armoede, niet voor klimaatverandering en niet voor sociale problemen zoals werkloosheid, dakloosheid, lage lonen en lage pensioenen. Om deze redenen komen wij op straat. Niet enkel tegen discriminatie, maar ook voor een samenleving die tegemoetkomt aan de noden van iedereen.

Donderdag 9 mei – 19u30 Martelarenplein – Leuven

Facebook evenement