15 september: actie tegen extreemrechtse bijeenkomst in Brussel

Oproep van ‘Stand Up’:

Extreemrechts stop je niet met te zwijgen en aan de kant te blijven staan: STAND UP tegen het fascisme!

Sinds de verkiezingen van 26 mei heeft extreemrechts het gevoel dat ze blijven groeien. Ondanks hun pogingen om er fatsoenlijk en normaal uit te zien, zijn de incidenten zoals op pukkelpop, hun racistische, seksistische en homofobe tweets en allerlei soorten aanvallen geëxplodeerd. Het is in deze context dat de fascisten een manifestatie organiseren op 15/09 op het Spanjeplein.

Deze situatie komt niet uit het niets. De N-VA ging verder met wat Jambon en Francken begonnen zijn,.Door lange discussies met het Vlaams Belang te voeren, normaliseren ze de aanwezigheid van haat en verdeeldheid. Achter de N-VA bevindt zich het VB en achter het VB zitten de skinheads van Blood and Honour, de nazi’s en andere hooligans die in december naar Brussel kwamen om alles kapot te slaan.

Terwijl de NVA en het VB in een racistisch en splitsend identiteitsdiscussie de Vlamingen gevangennemen, wordt de rampzalige staat van dienst van de vorige regering vergeten. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, zelfs als ze werk hebben. De sociale zekerheid en de overheidsbegrotingen schieten erg tekort en de druk op gepensioneerden, zieken en werklozen is op zijn hoogtepunt.

Wij, vakbondsleden, activisten en verenigingen, weten dat we door middel van solidariteit de strijd aangaan. Het is die strijd die die een fatsoenlijk leven en een fatsoenlijk inkomen voor iedereen mogelijk maakt. Veiligheid is in de eerste plaats sociaal. Solidariteit met alle slachtoffers van racisme, seksisme en homofobie. Solidariteit met witte jassen, gele, rode en groene vesten. Solidariteit in bedrijven, scholen en wijken tegenover het racisme , de leugens en het geweld van extreemrechts.

Het is daarom dat we met STAND UP oproepen voor een tegenmanifestatie tegen extreemrechts en dit op 15/09 om 13u aan het Congresplein.

Facebook evenement